Activiteiten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mater daagt kanker uit!

25 mei 2018

Elke dag krijgen 110 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben en velen onder ons hebben wellicht familieleden en/of vrienden die een strijd voeren of hebben gevoerd tegen deze vreselijke ziekte. Een strijd die jammer genoeg nog niet gestreden is en die veel geld kost. Daarom lanceerde ‘Kom op tegen Kanker’ enkele weken geleden de campagne ‘Iedereen tegen kanker’ waarbij Vlaanderen werd opgeroepen om een uitdaging te bedenken en sponsorgeld te verzamelen.

Enkele zesdejaars kwamen op het geweldige idee om ook een originele uitdaging aan te gaan. Als wij met de hele school €2500 konden verzamelen, werden enkele leerkrachten vrijwillig gedoopt. Met een bedrag van €3661 hebben we dat doel meer dan bereikt. Meer zelfs, het is het op één na hoogste ingezamelde bedrag van alle uitdagingen en het bewijst dat Mater een school met een groot hart is. Maar … belofte maakt schuld en dus namen 14 leerkrachten deel aan enkele toffe opdrachtjes waarna ze onder luid applaus bedolven werden onder verf, bloem en eieren.

Tot slot willen we iedereen nogmaals bedanken voor hun fantastische (financiële) bijdrage aan dit geweldige initiatief en een speciale dankjewel aan de leerlingen en leerkrachten die dit mee op poten hebben gezet. Natuurlijk bedanken we ook de ‘schachten’ die zich vrijwillig lieten dopen!

Ter info: het filmpje van de ‘leerkrachtendoop’ zal waarschijnlijk uitgezonden worden tijdens de slotshow van ‘Kom Op Tegen Kanker aanstaande zondag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5TW maakt kennis met de ‘solartracker’ en de opleiding industrieel ingenieur

22 mei 2018

Op dinsdag 22 mei stelde Brent Jorissen, een student industrieel ingenieur van de UA, zijn wetenschappelijk project voor aan de leerlingen van 5TW. Deze voordracht kadert in een samenwerking tussen de universiteit en enkele middelbare scholen en heeft een dubbel doel. Enerzijds leren de studenten hun project voor te stellen aan een breed publiek, anderzijds maken leerlingen van het secundair onderwijs kennis met de opleiding tot industrieel ingenieur.

Het project dat Brent voorstelde, was de ‘solartracker’. Dat is een kleine kit met zonnecellen die zich automatisch naar het punt met de grootste energieopbrengst richt. Zo kan je bijvoorbeeld een paar dagen kamperen en toch je smartphone blijven gebruiken. Op het einde van de presentatie waren de leerlingen volledig op de hoogte van het mechanisch ontwerp van de ‘solartracker’, hoe het wordt gemonteerd en op welke manier het elektriciteit opwekt.

Elke De Ridder

 

 

 

 

 

 

 

 

Mater Salvatoris en de jaarlijkse hoogmis van solidariteit!


25 april 2018

Op woensdagmorgen 25 april betraden meer dan 600 kleurrijk uitgedoste leerlingen en een tachtigtal leerkrachten de atletiekpiste van Kapellen, voor de jaarlijkse ‘Race van de Gouden Roepie’.

Deze Race ontstond 17 jaar geleden uit een vastensponsorloop voor een ontwikkelingsonderwijsproject in Vizianagaram (India) en groeide in al die jaren uit tot een feestelijk evenement, ten voordele van kleinschalige projecten in de 3de  en de 4de wereld. Dit schooljaar zamelden de leerlingen maar liefst € 8576 in voor acht goede doelen.

Na de plechtige uitreiking van acht cheques aan de vertegenwoordigers van de projecten die de school dit jaar steunt, gaven leerlingen en leerkrachten het beste van zichzelf tijdens tal van ludieke competitiespelletjes en een estafetteloop. Enthousiast en opgezweept door de muziek liepen ze samen 2689 rondjes, goed voor 1075,6 km! De voormiddag werd afgesloten met een touwtrekwedstrijd tussen leerlingen en leerkrachten, waarbij de vrouwelijke leerlingen en mannelijke leerkrachten deze keer aan het langste eind trokken.

Het Mater Salvatorisinstituut toonde andermaal het hart op de juiste plaats te hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eindejaarsreis Italië

Paasvakantie 2018

Bekijk de foto's in het fotoboek.

 

 

 

 

 

 

 

Politieke dagen zesdejaars zorgen voor een politieke aardverschuiving


26 en 27 maart 2018

Maandag 26 en dinsdag 27 maart stonden volledig in het teken van de politieke dagen voor onze zesdejaars.

Maandagochtend brachten onze leerlingen voor de eerste keer hun (digitale) stem uit. NV-A kwam als grote overwinnaar uit de bus met maar liefst 43% van de stemmen. Nadien dompelden de leerlingen zich een volledige voormiddag onder in de verschillende partijprogramma’s. Ze maakten een attractieve promostand en legden aan hun medeleerlingen uit waarvoor de partij staat. In de namiddag gingen ze dan in debat met lokale vertegenwoordigers van de verschillende partijen. Centraal in deze debatten stonden de vluchtelingenproblematiek en de Vlaamse onafhankelijkheid. De eerste dag werd afgesloten met een tweede stemronde. Nu kaapte Open VLD de eerste plaats weg met 43% van de stemmen. Van een politieke aardverschuiving gesproken. Op dinsdag trokken de leerlingen naar Brussel, waar ze een bezoek brachten aan het Federaal Parlement en een stadsspel speelden om onze hoofdstad beter te leren kennen.

Het waren twee leerrijke dagen en hopelijk zijn de leerlingen iets wijzer geworden over het politieke speelveld, zodat ze bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober bewuster naar de stembus trekken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galabal was een topper!


9 maart 2018

W

Vrijdag 9 maart vond het galabal van onze school plaats in de Oude Brouwerij in Hoevenen.

 

De avond werd ingezet met een stijlvolle receptie, gevolgd door een lekkere buffetmaaltijd. Na de tomatensoep konden de aanwezigen kiezen uit vol-au-vent van polderkip met verse frietjes van tante Maria, Penne met scampi diabolique of zoetzuur gemarineerde ribbetjes. Het dessert was een assortiment donuts.

 

Nadien zetten de zesdejaars en hun leerkrachten de feestnacht in, samen met heel veel andere mooi uitgedoste (oud-)leerlingen. De dansvloer vulde zich razendsnel en het was een waanzinnig feestje.

 

Aan allen die aanwezig waren, hopelijk hebben jullie er ten volle van genoten. En voor iedereen die er niet bij kon zijn, hebben we nog enkele leuke foto’s op onze Facebookpagina staan.

 

 

 

 

 

 

 

In Flanders Fields the poppies blow …


17 april 2018

We moeten spijtig genoeg vaststellen dat het in de 21ste eeuw nog steeds nodig is om oorzaken, zinloosheid en ellende van oorlog in de kijker te plaatsen.

 

Daarom werkten de leerkrachten Nederlands, Engels en geschiedenis in het vijfde jaar rond de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de verschillende lessen maakten de leerlingen aan de hand van dvd- en romanfragmenten, gedichten, brieven en liedjes kennis met verschillende facetten van de Grote Oorlog. Dit vakoverschrijdend project werd afgesloten met een studiereis naar de Westhoek op dinsdag 17 april. Onder een stralende zon bezochten leerlingen en leerkrachten er de indrukwekkende Britse begraafplaats Tyne Cot Cemetery, brachten ze een bezoekje aan het sobere Jugendfriedhof in Langemark en werden ze rondgeleid in het Memorial Museum Passchendaele 1917.

 

A war and day to remember!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondernemers in de klas


februari - maart 2018

Op dinsdag 6 februari kregen de leerlingen van 5OM en 6OM een gastles van Peter Roelens, CEO van Nextel. Op donderdag 8 maart was het de beurt aan de leerlingen van 5ET en 5EW. Zij woonden een gastles bij van Jos Thys, onafhankelijk bestuurder van VGP en consultant bij Remant.

Hieronder kan u een kort verslag lezen van de ontmoeting met Jos Thijs, met dank aan Jonathan Quirijnen (5ET).

 

Donderdag 8 maart kwam Jos Thys afgezakt naar Kapellen om voor het vijfde jaar economie een gastles te geven.

Mijnheer Thys is iemand die al heel wat watertjes heeft doorzwommen in de bedrijfswereld. Zo heeft hij jarenlang in de banksector gewerkt en nu heeft hij zijn eigen onderneming. Hij vertelde niet alleen over zijn eigen ervaringen als bedrijfsleider, maar maakte ons ook warm voor het ondernemerschap. De leerlingen hadden dit bezoek natuurlijk goed voorbereid. Zo waren er gastheren en gastvrouwen die mijnheer Thys op een leuke manier moesten ontvangen, een fotograaf die voor foto’s moest zorgen en organisatoren die alles in goede banen moesten leiden. Na twee lesuren aandachtig en geïnteresseerd te hebben geluisterd, hadden we een veel beter zicht op wat het ondernemerschap precies inhoudt.

We bedankten onze gast niet alleen voor zijn komst, maar vooral voor zijn gepassioneerde uitleg en gaven hem een welverdiend applaus. Het was een zeer leerrijke ervaring die we nog lang zullen onthouden.

Jonathan Quirijnen (5ET)

 

 

 

 

 

 

 

 

Op stap met de vierdejaars

22 februari en 27 februari 2018

Op donderdag 22 februari en dinsdag 27 februari 2018 gingen onze vierdejaars op uitstap naar het Antwerpse justitiepaleis en op verkenning in de Rupelstreek.

 

In het kader van de lessen Nederlands en de opvoeding tot burgerzin, maakten de leerlingen kennis met de Belgische rechtspraak en de werking van onze instellingen.

 

Het was voor de leerlingen een zeer leerrijke uitstap!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weerbaarheidstraining

8 februari

Op donderdag 8 februari hebben mijn klas en de andere klassen van het vierde jaar een weerbaarheidstraining gekregen. We startten na de middagspeeltijd in het klooster tot en met het achtste lesuur.

Om te beginnen speelden we enkele spelletjes zoals 1,2,3 piano maar wel met een twist. De begeleider kwam rond, begon grappige geluiden te maken en degenen die daardoor moesten lachen moesten helemaal opnieuw beginnen. Daarna moesten we onze teamgenoot -die we zelf mochten kiezen- optillen en proberen zijn of haar armen naar beneden te drukken. Dat was zeer moeilijk.

Na de speeltijd kregen we een les over de vijf verschillende stappen naar verslaving en deden we daar een quiz over.

Ik vond het een zeer leuke namiddag, niet alleen omdat we geen les hadden, maar vooral omdat het erg leuk was met al die verschillende spelletjes. Voor mij was het geslaagd!

Senne Eyckmans (4OMa)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondernemers voor de Klas … ook op Mater

15 januari t.e.m. 9 maart

Van 15  januari t.e.m. 9 maart 2018 vindt een nieuwe editie van 'Ondernemers voor de Klas' plaats, hét grootste onderwijsproject tussen enerzijds het laatste jaar secundair en hoger onderwijs én anderzijds bedrijven in Vlaanderen.

Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten heel wat jongeren met belangrijke vragen: wat verwachten bedrijven van afgestudeerden; welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Niets is zo spannend als deze vragen rechtstreeks aan enthousiaste ondernemers en bedrijfsleiders zelf te stellen!

Tijdens de editie 2017 verzorgden maar liefst 360 ondernemers meer dan 650 gastlessen over ondernemend gedrag op Vlaamse secundaire en hogescholen. Topondernemer Hans Bourlon, CEO van Studio 100, was één van hen en zei hierover: Ondernemen maakt het leven zo veel rijker en veelzijdiger. Onze jeugd zou daar minstens een moment over moeten reflecteren. Als ik daartoe kan bijdragen, maakt mij dat zeer gelukkig!”

Op  dinsdag 6 februari krijgen de leerlingen van 5OM en 6OM een gastles van Peter Roelens, CEO van Nextel. Op donderdag 8 maart is het dan de beurt aan de leerlingen van 5ET en 5EW. Zij wonen een gastles bij van Jos Thys, onafhankelijk bestuurder van VGP en consultant bij Remant.

 

 

 

 

 

 

 

Naschoolse sport: Zaalvoetbal

 

21 februari 2018

 

Zaalvoetbal miniemen (meisjes/jongens): Sometimes you win, sometimes you lose!

Gisteren namen onze miniemen jongens en miniemen meisjes deel aan respectievelijk de tweede en eerste ronde van het zaalvoetbal.

De jongens wonnen hun eerste wedstrijd tegen het GIB, maar moesten nadien de duimen leggen tegen SJM. De meisjes wonnen overtuigend van Moretus Ekeren en het KA Deurne en plaatsten zich zo vlot voor het provinciaal kampioenschap op 14 maart.

Een dikke proficiat aan alle sportievelingen!

 

 

 

 

 

 

 

Mundiale dag

22 januari 2018

Op maandag 22januari hadden onze eerstejaars Mundiale Dag waar ze kennis maakten met verschillende culturen.

In de voormiddag kregen ze een presentatie over de zusters van Berlaar in Brazilië, vervolgens kregen ze hier een quiz over.

Na het middagmaal konden de leerlingen kiezen tussen een ruim aanbod aan workshops zoals djembé, bodydrum, capoeira en koken.

Na de workshops was er een klein toonmoment waar ze de aangeleerde dingen aan elkaar konden laten zien.
Zo was het echt een geslaagde dag.

 

 

 

 

 

Dikketruiendag

 

6 februari 2018

 

Op 6 februari was het weer zover! We draaiden de verwarming een graadje lager speciaal voor Dikketruiendag. Natuurlijk werden er ook enkele activiteiten georganiseerd voor onze leerlingen, hieronder een kleine opsomming.

 

1ste jaar: Miss & Mister Michelinverkiezing + quiz

2de + 3de jaar: goochelshow Guinelli over de mogelijkheden en voordelen van afvalpreventie en energiebezuiniging

4de jaar: rollenspel over afvalproblematiek

5de jaar: debat rond milieuproblematiek

6de jaar: lezing door fotograaf Dos Winkel over de bedreigingen van de oceaan en de oplossingen hiervoor.

 

 

 

 

 

Theatervoorstelling ‘Don Quichot’

 

31 januari 2018

Op woensdag 31 januari gingen de leerlingen van het 4de jaar naar de theatervoorstelling ‘Don Quichot’ dat plaatsvond in ’t Bruggeske. Deze voorstelling is gebaseerd op het beroemd boek ‘De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha’ geschreven door Miguel de Cervantes.

 

De leerlingen vonden de voorstelling alvast de moeite waard!

 

 

 

 

Mater Salvatoris bestaat 80 jaar in 2018 en dat zal iedereen geweten hebben!

 

16 november 2017

Wie op donderdag 16 november naar ATV keek, werd verrast op een speciale reportage. Wie het nog niet zag, verrassen we nu!

Op 13 maart 2009 schreven de leerlingen van Mater Salvatoris geschiedenis door een wereldrecord te zetten! Voor de meeste lezers die dit Contactblad lezen, is dat iets van 'voor hun tijd', voor de anderen zijn het heel leuke herinneringen. Naar aanleiding van het 70-jarige bestaan van de school realiseerden de leerlingen toen een record achteruitlopen en behaalden daarmee eeuwige roem! Met 539 legden ze samen gelijktijdig 400 meter af op de atletiekpiste in Kapellen.

Maar, nog niet zo lang geleden verbraken 1007 (!) Indiërs in Mumbai het record. Enkele oud-leerlingen begonnen erover te praten op Facebook en toen ging de bal aan het rollen. “We moeten een nieuw record geven aan de school!”, was de teneur van de gesprekken.
Dieter Smets en ikzelf waren onmiddellijk enthousiast! We stuurden een mail naar LO-leerkracht Peter Van Wellen, de medebezieler van het vorige record. Niet veel later zat onze mailbox vol met geweldige reacties vanuit de school. GE-WEL-DIG!!!

 

We gingen aan de slag en beslisten om op 23 februari 2018 een nieuwe wereldrecordpoging te organiseren! ATV kwam langs om Dieter Smets, mijnheer Van Wellen en mezelf te interviewen. Indien je nog geen beelden gezien hebt, bereid je al maar voor want ze zijn hilarisch! Check zeker onze Facebookpagina MSIRUN2018 voor de beelden!

SURPRISE!
Aan alle leerlingen die dit lezen: “Dat is dus minder les, én een wereldrecord”. Fantastisch toch?

Maar, volg ons zeker ook voor updates! Ontdek zowel op Instagram, als Facebook wie onze DJ wordt, welke bekende Vlamingen meedoen en werp een blik behind-the-scenes van de organisatie!

Like, share and join #MSI2018!

 

 

 

Alcoholpreventie derde jaren: Als de drank in de man is …

 

17 oktober 2017

17 oktober stond voor de derdejaars volledig in het teken van alcoholpreventie.

 

In de voormiddag keken we naar het toneelstuk “De drankduivel” van Christophe Francken. Het stuk gaat over Swa die, na zijn echtscheiding, het hoederecht krijgt over zijn 15-jarige zoon Eric. Swa is echter verslaafd aan alcohol en zijn zoon lijdt hier duidelijk onder. Zo worden zijn gedachten, dromen en humeur duidelijk beïnvloed door het alcoholisme van zijn vader. Het was een leerrijk en interessant toneelstuk, waarbij de rollen van Swa en Eric door dezelfde acteur werden gespeeld. “De Swa” was zeer enthousiast en best grappig.

 

Na het toneelstuk gingen we in gesprek met ex-alcoholverslaafden over de gevolgen van alcoholmisbruik. We spraken ook met iemand die goed kon drinken, maar ook wist wanneer hij moest stoppen.

 

Meer info over de voorstelling vind je op

https://christophefrancken.com/de-drankduivel/inhoud/

Timo Hoogsteyns (3OMa)

 

 

 

Laatstejaars bezinnen in Zevenkerke

 

september - oktober 2017

In september en oktober verlieten de zesdejaars het vertrouwde Kapellen en trokken naar de abdij van Zevenkerken. Ze ruilden hun drukke dagdagelijkse bestaan in voor een driedaagse waarbij stilte en bezinning centraal stonden. Hieronder krijgt u een impressie van deze onvergetelijke driedaagse.

 

Dag 1

Na een tumultueuze bus- en treinrit kwamen we aan in Zevenkerke waar we kennismaakten met de paters. Die dag was er slechts één activiteit gepland die ons meteen in de juiste stemming bracht. We moesten namelijk vertellen over onze zorgervaring in een rust- of verzorgingstehuis in de maand september. De eerste avond stond vooral in het teken van de groepssfeer. We speelden heel wat gezelschapsspelletjes en leerden zo elkaar en de begeleidende leerkrachten beter kennen.

 

Dag 2

De volgende ochtend werden we uitgenodigd om de ochtendmis bij te wonen en enkele leerlingen gingen graag op deze uitnodiging in. Dan was het tijd voor een goed gevuld dag. We hadden een gesprek met twee jonge zuster van 21 en 23 jaar oud die ons vertelden uit welke overtuiging ze waren ingetreden.  Na deze boeiende ontmoeting was het tijd voor enkele groepsbevorderende activiteiten en een wandeling in het nabijgelegen bos. Dan was het tijd voor een persoonlijke reflectie en kregen we de opdracht om een brief naar onze toekomstige ‘ik’ te schrijven die binnen een jaar in onze brievenbus zal belanden. De avondmaaltijd was ook zeer speciaal, want deze ging in volledige stilte door. Toegegeven, dat was niet voor iedereen even gemakkelijk. Na dit stiltemoment volgde opnieuw een uitgelaten en gezellige avond.

 

Dag 3

De laatste dag was het eerst inpakken geblazen en aan de ontbijttafel was iedereen het erover eens: deze bezinning was een unieke ervaring. Na het ontbijt werden we uitgenodigd voor een last-minute-eucharistieviering en als afsluiter kregen we de opdracht om in groepjes een reflecterend gedicht te schrijven over de tweedaagse.

 

De leerlingen hebben in ieder geval ontzettend genoten van deze bezinning en kwamen als wijzere, dankbaardere en rustigere broeders en zusters terug!

 

 

 

 

Jullie schrijven Ze vrij(dag)

20 oktober 2017

 

Op 20 oktober namen wij met onze school deel aan de Schrijf-Ze-Vrijdag. Dit jaar lag de focus op vrijheid van meningsuiting.

 

De leerlingen en leerkrachten probeerden twee slachtoffers een stem te geven. De eerste was Ivo (27) uit Kameroen. Hij werd opgepakt en veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar, omdat hij per sms een grapje doorstuurde naar een vriend. De tweede was Ahmet (47), een Turkse journalist die opgepakt werd, nadat hij enkele kritische artikels schreef over de politieke situatie in Turkije.

 

Meer dan 120 leerlingen (voornamelijk uit de eerste graad) kwamen naar onze Amnesty International-stand op de speelplaats om een kaartje te sturen. In naam van Ivo en Ahmet zijn wij deze leerlingen daar zeer dankbaar voor, en hopen dat dit net als vorige acties effect zal hebben.

 

Wij kijken alvast uit naar volgend jaar, met hopelijk een even succesvolle opkomst als dit jaar.

 

 

 

 

Havenbezoek tweede jaren

5 oktober 2017

 

Op 5 oktober zijn we met alle klassen van het tweede middelbaar op uitstap geweest naar de haven van Antwerpen.

 

In de voormiddag maakten we een rondrit door de haven en leerden we de verschillende havenlandschappen kennen. We stopten o.a. bij het Deurganckdok en zagen hoe grote kranen de zware containers op de schepen plaatsten. Daarna bezochten we Antwerp Euro Terminal (AET) in Kallo. Daar passeert elke auto die in de Antwerpse haven wordt ingevoerd. Dan was het tijd om onze boterhammen op te eten.

 

In de namiddag bezochten we het polderdorp Doel en hadden we vanop de dijk een mooi uitzicht op de Antwerpse skyline met o.a. het MAS, de Boerentoren en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.

 

Het was zeker een leuke uitstap, maar wel een heel lange busrit...

Laurence Criekemans (2MEb)

 

 

 

Sporten op Mater Salvatoris doen we zo!

29 september 2017

 

De ‘Dag van de sportoutfit’ is nog maar net gepasseerd of de leerlingen en leerkrachten haalden op vrijdag 29 september opnieuw hun sportplunje uit de kast voor de jaarlijkse sportdag.

 

De leerlingen van het eerste jaar trokken naar het park van Kapellen, waar een aantal avontuurlijke proeven op het programma stond en waarbij samenwerking, uitdaging en vertrouwen de kernbegrippen waren.

 

De tweedejaars fietsten onder politiebegeleiding naar het Sportcentrum Peerdsbos. Ze trotseerden er een spectaculair hoogteparcours, namen deel aan enkele teambuildingsactiviteiten en maakten kennis met minder bekende sporten zoals speedminton, lacrosse, boogschieten, grote trampoline én het 'luchtkussen'.

 

De leerlingen van de tweede en derde graad konden dan weer kiezen uit een ruim gamma aan activiteiten: voetbal (Kapellen), capoeira, circus, dans en tennis (Kapellen) hockey en golf (Brasschaat), honkbal en badminton (Brasschaat en Kapellen), kajak (Lesse), hoogteparcours, kajak, zwemmen en stand up paddle (Vossemeren), outdooractiviteiten in Stafort (Stabroek) en rotsklimmen in Fontainebleau (Frankrijk).

 

De weergoden waren ons goed gezind en het werd opnieuw een geslaagde editie!v

 

 

Fietsdag tweede jaren: safety first!

26 september 2017

 

In het kader van de verkeersopvoeding op school, de lessen SEI en natuurwetenschapen werd er voor de leerlingen van het tweede jaar op dinsdag 26 september een heuse fietsdag georganiseerd met verschillende leerrijke sessies.

 

Zo was er een workshop waarin de leerlingen een lekke band leerden herstellen – best wel handig, is het niet? Ook kregen ze meer informatie over de werking van de versnellingen en de impact van de snelheid op de remafstand. Bovendien testten ze hun fietsvaardigheid op een behendigheidsparcours.

 

Nadat de politie hun fietsen grondig had gecontroleerd, konden de leerlingen met een gerust hart huiswaarts keren.

 

 

 

 

 

Strafste & gelukkigste sporter van mater

25 september  2017

Maandag 25 september zijn de winnaars van de dag van de sportoutfit bekendgemaakt.

Ook dit jaar waren er weer veel leerlingen origineel verkleed. Schermster Emily Su (1MWc) ontving de prijs voor meest originele outfit. Zij kreeg een bon van Decathlon ter waarde van €20. Gerben Arnalsteen (1MWa) en Tibo Van Loon (2MEa) mochten zich ook bij de gelukkigen rekenen, want zij werden geloot en ontvingen eveneens een bon van Decathlon.

Nog eens proficiat aan alle sportievelingen!

 

 

 

 

Excursie 3TW en 4TW: Groen plezier in Lier!

20 t.e.m. 22 september  2017

Op woensdag 20 september vertrokken de leerlingen van 3TW en 4TW op terreinstudie naar Lier. De leerkrachten planden deze uitstap erg vroeg in het schooljaar om zo aan de groepsdynamiek te kunnen werken en om nog voldoende bloeiende flora te kunnen aantreffen.

 

De leerlingen en leerkrachten maakten de verplaatsing met de fiets en dat was niet eenvoudig, want alle bagage moest natuurlijk ook mee. Ze overnachtten in tenten in de tuin van mijnheer Sterckx wat absoluut bevorderlijk was voor de groepssfeer.

 

Woensdag en donderdag voerden de leerlingen een veldstudie uit en ze schreven hun bevindingen neer in een verslag. Op vrijdag presenteerden ze hun resultaten aan een deskundige jury. Velen hadden wel wat stress, maar alles verliep zeer vlot.

 

We kunnen besluiten dat het weer een geslaagde excursie was!

 

 

 

Let's go bananas met de leerkrachten van Mater Salvatoris!

16 september 2017

Op zaterdag 16 september namen zeventien leerkrachten van het Mater Salvatorisinstituut in Kapellen voor de zesde maal deel aan de Drakenbootrace in Antwerpen. Als enige school trachten ze al enkele jaren hun mannetje/vrouwtje te staan tussen de grote haventeams.

Net zoals bij de vorige edities traden de leerkrachten aan in een opvallende outfit. Deze keer stalen ze de show als bananen. Het idee kwam er nadat sportleerkracht meneer Van Wellen vorig jaar zijn gewicht in bananen won dankzij een wedstrijd van 'Haven en Goed'.

De leerkrachten moesten op sportief vlak het onderspit delven, maar voor hen primeerde de teamspirit en hun ondertussen legendarische strijdkreet ‘OSU-GARYU-YANTSU-KYOKU!’ (Gegroet, de nederige draak zal, omdat hij puur is, steeds tot het uiterste gaan!), kon men meermaals over het Kattendijkdok horen galmen.

Dankzij hun enthousiasme, inzet en prachtige outfits sleepten ze voor de vijfde maal de prijs van ‘Meest ludieke team’ in de wacht. Je moet het maar doen!

Lees het artikel in Het Polderke.

Lees het artikel in Gazet van Antwerpen.

 

 

 

 

De dag van de Sportoutfit was opnieuw een groot succes!

13 september 2017

Naar jaarlijkse traditie nam onze school op 13 september deel aan de ‘Dag van de Sportoutfit’. Ongeveer 100 leerlingen en enkele leerkrachten verschenen in hun favoriete sportoutfit. Zo mochten we naast heel wat voetballers, tennissers en jockeys, ook een schermer, handboogschutter, skater en karateka verwelkomen.

 

Alle sportievelingen kregen bij aankomst een bonnetje. Zo maken twee leerlingen kans op een waardebon (€20) van Decathlon. Daarnaast is er ook nog een waardebon voor de leerling in de origineelste sportoutfit. De winnaars worden maandag 25 september bekendgemaakt.

 

Nadien vormden de sporters een éénwieler als metafoor voor het (school)leven. Een nieuw schooljaar starten, in een nieuwe school, is uitdagend, maar soms ook beangstigend. Het volbrengen ervan, vraagt flexibiliteit, volgehouden inzet, moed en zelfopoffering. Het verwerken van tegenslagen is inherent, want het zal gaan met vallen en opstaan! Maar als het begint te lukken, is de voldoening des te groter.

 

Opnieuw bewezen onze leerlingen dat Mater niet alleen een straffe, maar ook een zeer sportieve school is.