Heb je talent voor taal of heb je eerder een wiskundeknobbel? Wil je uitblinken in wetenschappen of ben je een geboren ondernemer? Dan hebben we goed nieuws voor jou! In Mater Salvatoris hebben we immers een groot studieaanbod in de verschillende domeinen. Iedere richting hebben we zowel op aso- als op tso-niveau zodat je je interessedomein kan kiezen en vervolgens bepaalt of je de richting vooral theoretisch wil aanpakken of toch ook met oog voor het praktische.
Algemene vorming met keuze uit
Algemene vorming met keuze uit
2DE GRAAD
3DE graad
Waar staan de afkortingen DOD, DGD en D/A voor die je ziet staan naast de studierichtingen in de tweede en derde graad? Ze zeggen je iets meer over waarop de studierichting voorbereidt (de ‘finaliteit’) wanneer je na het zesde jaar afstudeert in onze school. Kies je voor een opleiding aan de universiteit of hogeschool? Of wil je meteen naar de arbeidsmarkt en iets ondernemen? De afkortingen helpen je de juiste weg te kiezen.
Studierichtingen in de domeinoverschrijdende doorstroomfinaliteit bereiden voor op verder studeren aan de universiteit of hogeschool. Ze vallen onder de onderwijsvorm aso en zijn bij uitstek theoretisch georiënteerd.
Deze studierichtingen bereiden in eerste instantie voor op verder studeren aan de hogeschool. Enkele specifieke opleidingen aan de universiteit behoren ook tot de mogelijkheden. Deze studierichtingen vallen onder de onderwijsvorm tso. Deze richtingen zijn nog theoretisch, maar kennen ook een uitgebouwd praktisch luik. Onze school biedt slechts twee studierichtingen aan in deze finaliteit, nl. Biotechnologische STEM-wetenschappen in de tweede graad en Biotechnologische en chemische STEM-wetenschappen in de derde graad.
Wanneer je afstudeert in studierichtingen uit de D/A-finaliteit (doorstroom/arbeidsmarkt) kan je zowel verder studeren aan de hogeschool als meteen naar de arbeidsmarkt waar je in dienst treedt of zelf iets opstart. De richtingen kennen een theoretische opbouw in functie van het praktische.